11:30

Team Kalix

Referat: Pajala IF - Team Kalix

Jaha. Så var säsongens första match avklarad. Svårare motstånd än det vi mötte idag är nog svårt att hitta i denna serie. Att möta ett skickligt Kalix som gör säsongens fjärde match var väldigt tufft, men vi stod emot bra till en början.

Gästerna har ett klart spelövertag i första. Vi kämpar och sliter och har det lite jobbigt. Efter drygt fem minuter hittar Kalix igenom vårt försvar till 0-1. Minuten efter så har vi lite otur då Lina snubblar till. En motståndare kommer till ett läge, men får bara halvrträff på bollen och det ställer Elin och bollen slinker in vid bortre stolpen. Fler mål släpper vi inte in i första och 0-2 står sig. Vi har inte särskillt många farligheter framåt. Vi är ganska nöjda med vårt försvarsspel, men måste ta snabbare beslut i anfallsspelet.

Om försvarsspelet var bra i första så är det desto sämre i andra. Vi vrider inte på huvet och ser vad vi har bakom ryggen och det resulterar i fler farliga lägen mitt i slottet för Kalix. En del resulterar i mål och efter två spelade ligger vi under med 1-7. I andra perioden får vi dessutom en del tveksamma domslut emot oss. Vårt mål görs av Laura efter en riktig kämpaframspelning av Evvis. Vi förlorar skotten med 3-22 i perioden

I tredje spelar vi bättre igen. Vi skapar mer framåt och förtjänar ett par mål, men bolluslingen vill inte in. Vi släpper in 4 bakåt och matchen slutar 1-11.

Vi borde kunna ge Kalix en hårdare match. Vi börjar bra, men blir mosade i andra. I tredje är vi bättre, men har svårt att få in bollen. Det skapas en del feta lägen som borde sitta. Bakåt måste vi jobba med markeringsspelet och besluten med boll måste bli snabbare då man möter ett så bra lag.

Elin får jobba hårt och gör en hel del svettiga räddningar. I sista kommer Gabriella in och visar att hon blir att räkna med i framtiden. Evvan och Lina starka i närkamperna. Inka bra i markeringsspelet. Men "Örjan" gick till Stina som var lugn och säker med boll, slog fina uppspel och var giftig framåt.